Milujeme prosecco! A v létě obzvlášť

Milujeme prosecco! A v létě obzvlášť

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Už jste se vrátili z dovolené nebo se na ni ještě chystáte? Sklenkou prosecca se vám vrátí vzpomínky na dny plné slunce a pohody, stejnou sklenkou tohoto šumivého vína se zaručeně naladíte do dovolenkového módu. Jsme posedlí proseccem! A vy?

Prosecco má být přece o pohodě, přátelství, komfortu a to především v těchto letních měsících. Pak už stačí jenom vhodně vybraný pokrm a ideální chvíle je na světě. Co třeba Prosecco Serenello?

Tohle všechno dobře to ví i ve vinařství Serena Wines, s historií sahající až do roku 1881, kde se vyrábí skvěle vyvážená vína, která odráží vliv oblasti Veneto, tradičního regionu pro výrobu prosecca. Serenello je jednou z mnoha značek, které ve vinařství vyrábí. A jejich posedlost proseccem je taková, že nemůžou a neumí přestat. I přesto, že se jedná o poměrně velké vinařství, kvalita jejich produktů rozhodně stojí za vyzkoušení a doporučení. Navíc je lze doporučit i proto, že je v jejich případě vynikající také poměr cena vs. výkon.

Když si Serenello nalijete do skleničky, překvapí vás zajímavou barvou v tónech meruňky. Na první pohled bude patrné i jemné perlení, což je velmi příjemné následně i v ústech. „Chuť je ovocná, svěží, s lehkou stopou zbytkového cukru, který je vyvážený lehkou a pevnou kyselinkou,“ popisuje toto víno hlavní sommelier Premier Wines & Spirits Tomáš Brůha a my už nemůžeme odolat. Otvíráme skvěle vychlazené Serenello Prosecco DOC rosé brut.

 „Lehké, růžové, ideální pro toto léto,“ dodává Tomáš Brůha. Nic jiného ani v těchto dnech není potřeba. Lehké a ovocné prosecco s intenzivní vůní květů a ovoce jakoby nutně patřilo k letní sezoně. Jeho chuť připomíná červené ovoce, jako jsou jahody a maliny. V závěru je pěkně svěží a harmonické.

Ať už chystáte párty s přáteli či rodinou, plánujete BBQ nebo si večer prostě jednom uděláte pohodu ve dvou, toto prosecco bude váš ideální společník.

Přední distributor, společnost Premier Wines & Spirits má toto Prosecco DOC rosé brut právě teď v nabídce 4+2 lahve zdarma, čímž dává tomuto létu nezaměnitelný punc a chuť prvotřídního, a osvěžujícího vína. Přesně takto chutná léto.

Překročil svůj stín a stal se nadčasovým ikonickým prvkem. Drink Negroni totiž zdaleka není pouze klasickým italským koktejlem, je to životní styl i kulturní element, který za poslední století...
Pět barmanů z Česka a pět z Polska se příští týden postaví za soutěžní barový pult nového pražského podniku Forbína, aby se utkali v jedné z nejuznávanějších barmanských soutěží světa. Nikka Perfect...
S přicházejícím podzimem už možná nebudeme potřebovat tak svěží růžová vína, ovšem pro ty, kteří je nehodlají opustit, můžeme doporučit „růžovky“ sofistikovanější, komplexnější a v chuti i vůni...
Ať už jste milovníci whisky nebo úplní nováčci, extravagantní zážitek od Johnnieho Walkera na Princes Street ve skotském Edinburghu musí být na prvním místě vašeho seznamu.
Pro barcelonskou restauraci Disfrutar, která byla na slavnostním ceremoniálu v Las Vegas nedávno vyhlášena za nejlepší restauraci světa pro rok 2024, to mohlo být všechno jinak.
Originální vršovický bar s extrémně příjemnou atmosférou, díky které se sem také hosté rádi vrací. Především ti místní. Cítí se tu totiž jako doma. A barmani šli ještě dál, vytvořili společně...
Čekání je u konce, právě dnes oficiálně otvírá nový pražský bar Forbina. Má jeden z nejlepších barmanských týmů v republice a menu, které souzní s Národním divadlem.
Kromě akrobatických vystoupení se může Letní Letná pochlubit i slušnou přehlídkou chutí. Kam zajít na výborný koktejl?
Dobré maso, pepř a sůl, omáčka, plátek kyselé okurky, cibule a opečená bulka - taková je receptura smash burgeru, kterou v rozhovoru doporučuje ambassador makro akademie a vítěz českého národního...