Zelená je nová oranžová! Na trhu je nový Spritz a jeho barva vás překvapí

Zelená je nová oranžová! Na trhu je nový Spritz a jeho barva vás překvapí

Redakce Redakce foto: se svolením VIKEZA gastro

3+2+1 – klasická kombinace, ale zcela jiný výsledek. Gritz Spritz má potenciál stát se novým fenoménem přicházejících slunečních sezón.

Spritz je fenoménem jarního a letního období posledních let, podobně jako třeba nezničitelný koktejl gin&tonic. Nutně tedy musí přijít další varianty. Některé jsou povedené, některé méně… Do té první skupiny patří novinka na českém trhu: Gritz Spritz.

Nový zajímavý míchaný drink odkazuje na klasický spritz, přitom do této skupiny vysoce populárních nápojů vnáší originalitu a vlastní osobnost. Jak to? Kde začít…? Pojďme se podívat třeba rovnou na chuťový profil Gritz Spritz. Jedná se o koktejl s výraznou i osvěžující chutí grapefruitu a bergamotu. Chuť je dokonale vyvážená mezi sladkou a v létě hojně vyhledávanou hořkou, s jasným citrusovým charakterem, který dodává tomuto perlivému nápoji nebo tradičnímu koktejlu hmatatelnou, skutečně překvapivou a elegantní svěžest.

Neméně výrazná je i barva Gritz Spritzu. Jeho zelená barva ozvláštní prostředí každého podniku, letní zahrádky či domácí party. Zelená je nová oranžová – hlásá heslo, které na drink upozorňuje. Zelený Gritz Spritz můžete vnímat nejenom jako novou atraktivní položku v nápojovém menu, ale také jako další součást portfolia, které chce hostům či přátelům na party nabídnout dokonalejší, zajímavější chutě a drinky.

Spritz se už několik desetiletí popíjí třeba ve Vídni kolem vyhledávaných oper a operet, které se odehrávají v rozhlehlých parcích, objednávají si ho hosté v Amsterdamu, pije se na zahrádkách v Berlíně i v dalších evropských metropolích. Spritz tu s námi nepochybně ještě nějakou chvíli zůstane. I proto je rozhodně dobrým tahem nabídku spritzů – ať už v kavárně, baru, cateringu či zahradní party – oživit něčím neotřelým, přitom kvalitním a chuťově vybalancovaným. Právě proto i na český trh přichází Gritz Spritz. Timming má perfektní, jarní sezona je za dveřmi, zahrádky se brzo otevřou, a tak nic nebrání tomu překvapit své hosty a nechat je ochutnat netradiční zelený, chutný a nový drink. A přesně to Gritz Spritz ztělesňuje.

Se svými 11 % alkoholu kombinuje Gritz Spritz klasický aperitivní nápoj. Navozuje pocit pohody kdekoli v příjemném prostředí, kde nic nepotřebujete uspěchat, vychutnáváte si okamžik, a zastavíte se na déle než jen na malou chvíli. Zelená se bude mezi růžovými a oranžovými mixy dobře vyjímat, jeho chuť zaujme, obohatí paletu chuťových profilů, překvapí a nezapadne. Je dost možné, že Grizt Spritz natrvalo změní z pohledu barmana i hosta vnímání klasického spritzového aperitivu.

Překročil svůj stín a stal se nadčasovým ikonickým prvkem. Drink Negroni totiž zdaleka není pouze klasickým italským koktejlem, je to životní styl i kulturní element, který za poslední století...
Pět barmanů z Česka a pět z Polska se příští týden postaví za soutěžní barový pult nového pražského podniku Forbína, aby se utkali v jedné z nejuznávanějších barmanských soutěží světa. Nikka Perfect...
S přicházejícím podzimem už možná nebudeme potřebovat tak svěží růžová vína, ovšem pro ty, kteří je nehodlají opustit, můžeme doporučit „růžovky“ sofistikovanější, komplexnější a v chuti i vůni...
Ať už jste milovníci whisky nebo úplní nováčci, extravagantní zážitek od Johnnieho Walkera na Princes Street ve skotském Edinburghu musí být na prvním místě vašeho seznamu.
Pro barcelonskou restauraci Disfrutar, která byla na slavnostním ceremoniálu v Las Vegas nedávno vyhlášena za nejlepší restauraci světa pro rok 2024, to mohlo být všechno jinak.
Originální vršovický bar s extrémně příjemnou atmosférou, díky které se sem také hosté rádi vrací. Především ti místní. Cítí se tu totiž jako doma. A barmani šli ještě dál, vytvořili společně...
Čekání je u konce, právě dnes oficiálně otvírá nový pražský bar Forbina. Má jeden z nejlepších barmanských týmů v republice a menu, které souzní s Národním divadlem.
Kromě akrobatických vystoupení se může Letní Letná pochlubit i slušnou přehlídkou chutí. Kam zajít na výborný koktejl?
Dobré maso, pepř a sůl, omáčka, plátek kyselé okurky, cibule a opečená bulka - taková je receptura smash burgeru, kterou v rozhovoru doporučuje ambassador makro akademie a vítěz českého národního...