Máme pro vás ryzlink!

Máme pro vás ryzlink!

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Je šťavnatý, ovocný a skvěle pitelný… Dáte si?

Je to víno, jehož story se rodí v rakouské oblasti Kremstal. Ano – máte pravdu, je to především země odrůdy Grüner Veltliner, ale my jsme dnes sáhli po odrůdě Riesling. Proč? Protože je to víno parádní!

Vinařství Josef a Philipp Bründlmayer je rodinné vinařství otce a syna. Josef vinařství založil už v roce 1980 a Philipp, který vede vinařství v současnosti, pokračuje v jeho myšlence. Absence insekticidů a herbicidů, ruční sběr hroznů, minimální zásahy ve sklepě a zrání vína na kvasničných kalech, to je vše, co Philipp již částečně zavedl a co považuje za cíl vinařství. Tito vinaři chtějí dostat z hroznů do lahve husté, plné a silné víno s dobrou strukturou. A Philippovi se to dnes skutečně daří i díky jeho maximální snaze co nejvíce nechat projevit terroir vinic. V současnosti obstarávají cca 18 hektarů vynikajících vinohradů, které patří k nejlepším v Kremstalu.

Jejich Riesling Kaiserstiege 2021 je přesně takový, jaký jej slibujeme. Šťavnatý, ovocný a skvěle pitelný, s tóny meruněk, citrusů a příjemnou mineralitou. Lehká a zároveň bohatá, středně dlouhá dochuť s velmi dobrou a svěží kyselinkou.

 

„Čím jiným se osvěžit, než krásným, šťavnatým ryzlinkem?“ ptá se Tomáš Brůha, head sommelier dovozce těchto parádních vín, společnosti Premier Wines & Spirits. „Je to ryzlink od nadějného vinaře, který každý rok dokazuje, že je na správné cestě. Chuť jeho ryzlinku je bohatá a šťavnatá, s pevnou kyselinkou a jemnou mineralitou v dochuti. Zkrátka je to přesně takový ryzlink, jaký očekáváme,“ dodává Tomáš.

Premier Wines & Spirits mají tento výborný Riesling Kaiserstiege 2021 z vinařství Josef a Philipp Bründlmayer tento měsíc navíc v akci 4+2 lahve zdarma. O to více bude červenec příjemnější, o to více nás každou skleničkou šťavnatý ryzlink potěší.

Překročil svůj stín a stal se nadčasovým ikonickým prvkem. Drink Negroni totiž zdaleka není pouze klasickým italským koktejlem, je to životní styl i kulturní element, který za poslední století...
Pět barmanů z Česka a pět z Polska se příští týden postaví za soutěžní barový pult nového pražského podniku Forbína, aby se utkali v jedné z nejuznávanějších barmanských soutěží světa. Nikka Perfect...
S přicházejícím podzimem už možná nebudeme potřebovat tak svěží růžová vína, ovšem pro ty, kteří je nehodlají opustit, můžeme doporučit „růžovky“ sofistikovanější, komplexnější a v chuti i vůni...
Ať už jste milovníci whisky nebo úplní nováčci, extravagantní zážitek od Johnnieho Walkera na Princes Street ve skotském Edinburghu musí být na prvním místě vašeho seznamu.
Pro barcelonskou restauraci Disfrutar, která byla na slavnostním ceremoniálu v Las Vegas nedávno vyhlášena za nejlepší restauraci světa pro rok 2024, to mohlo být všechno jinak.
Originální vršovický bar s extrémně příjemnou atmosférou, díky které se sem také hosté rádi vrací. Především ti místní. Cítí se tu totiž jako doma. A barmani šli ještě dál, vytvořili společně...
Čekání je u konce, právě dnes oficiálně otvírá nový pražský bar Forbina. Má jeden z nejlepších barmanských týmů v republice a menu, které souzní s Národním divadlem.
Kromě akrobatických vystoupení se může Letní Letná pochlubit i slušnou přehlídkou chutí. Kam zajít na výborný koktejl?
Dobré maso, pepř a sůl, omáčka, plátek kyselé okurky, cibule a opečená bulka - taková je receptura smash burgeru, kterou v rozhovoru doporučuje ambassador makro akademie a vítěz českého národního...