Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork

Jarní chuťová exploze v Trezoru Špork

Redakce Redakce foto: se svolením Trezor Špork

V kalendářích i v menu Trezoru Marka Fichtnera v pražské restauraci Červený Jelen neochvějně vládne jaro.

Nové sezónní menu executive chefa Marka Fichtnera, čerstvého držitele 2. místa v anketě Zlatý kuchař 2023, head chefa Františka Hrdiny a jejich týmu je plné produktů s tímto ročním obdobím tradičně spojených. Je mezi nimi třeba chřest, jehněčí maso, pampelišky nebo medvědí česnek. Svěží jarní menu je podáváno v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každý týden od úterý do soboty od 18 hodin.

A na co se můžete těšit? Z předkrmů to je například Zahrádka z mladé zeleniny s bramborovou pěnou, chlebovou hlínou, pampeliškovým dresinkem a mrkvovou zmrzlinou; Maďarská Foie gras s jahodami, rebarborou, zmrzlinou a pěnou z dezertního vlašáku; Telecí brzlík s mělnickým bílým chřestem, hráškem, fava fazolemi a omáčkou z levandule; Šneci na bílém víně s bílkovou sedlinou, medvědím česnekem a pyré z bílého chřestu.

Hlavní chody pak reprezentují Pošírovaný candát s knedlíčkem, plněným cuketovým květem, artyčokem, jikrami z lososopstruha a máslovou omáčkou; Jehněčí hřbet & ramínko s levandulí, mladou zeleninou a bramborovým pyré s medvědím česnekem nebo Celá kachna stařená na seně, prso, stehno, foie gras, srdce s ricottovými noky, červeným zelím a pomerančovou omáčkou.

Závěrem se pak podává selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí s rajčatovou marmeládou, semínkovými krekry a ořechy nebo máslové buchtičky s vanilkovým krémem, jahodami, jahodovým tatarákem a zmrzlinou z buchtiček.

Zdroj: Trezor Špork

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.