Degustace Thierry Allemand – Cornas Chaillots & Reynard v restauraci Monarch už tento týden

Degustace Thierry Allemand – Cornas Chaillots & Reynard v restauraci Monarch už tento týden

Redakce Redakce foto: Visitchef.com

Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě považován za ikonu, u nás zůstává skrytým pokladem. Jeho Syrahy jsou fenomenální!

Čistá, intenzivní, lehce rustikální vína a bez vlivu nového dřeva. Navíc vína Thierryho Allemanda nádherně zrají desítky let. Z necelých 5 ha vyrábí pouze kolem 20 tisíc lahví, takže vína Thierry Allemand jsou těžko k sehnání.

Do světa vína Thierry Allemand vstoupil již ve velmi mladém věku, po několika letech práce ve vinařství Roberta Michela si v roce 1981 pořídil svou první vinici a o víkendech ji osazoval révou. Od té doby postupně získával další vinice, přičemž vrcholem byla vinice starých keřů Reynard o rozloze 1,7 hektaru, která dříve patřila legendě Noelu Versetovi.

Pojďte porovnat vína z různých ročníků a objevit kouzlo nejen apelace Cornas, ale především umění Thierryho Allemanda. 

Cena vstupenky
je 3.990 Kč (v degustaci bude 6 +1 vzorků vín, včetně drobného občerstvení)
Kdy: 23. dubna 2024 od 18:30
Kde: Restaurace Monarch, Na Perštýně 15, Praha
Počet míst omezenrezervace na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

SEZNAM VÍN V OCHUTNÁVCE:
Champagne Piper-Heidsieck Cuvée brut (welcome drink)
Cornas Cuvée C 2020
Cornas Chaillot 2017
Cornas Chaillot 2011
Cornas Cuvée R 2020
Cornas Reynard 2017
Cornas Reynard 2011

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.