The Artisan servíruje letní novinky

The Artisan servíruje letní novinky

Redakce Redakce foto: se svolením restaurace The Artisan

Pražská restaurace The Artisan představila šťavnaté letní menu. David Rejhon, šéfkuchař The Artisan, dává opět vyniknout chutím čerstvých sezónních surovin, které pocházejí od prověřených dodavatelů a místních farmářů. Menu tak potěší všechny gurmány a milovníky dobrého jídla.

„Při sestavování nového menu jsme se opět nechali inspirovat bohatými chutěmi českých lesů a rybníků, které příroda během léta nabízí. Díky tomu se nám daří přinášet na talíře našich hostů ty nejlepší kombinace českých chutí,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Letní menu nabízí pestrou paletu předkrmů, které uspokojí i ty nejnáročnější strávníky. Mezi nimi najdete legendární hovězí tatarák Čestr s chlebovou oplatkou a hořčičnými výhonky z naší zahrady, dále uzeného pstruha s ředkvičkou a podmáslím nebo speciální odrůdu The Artisan rajčat s granitou a zelenými jahodami.

Hlavní chody jsou stejně tak působivé. Ochutnat můžete zajímavou kombinaci kachních prsou s kukuřicí, rybízem a mákem. Z vodní říše se představí candát s hráškem, chřestem a holandskou omáčkou nebo pstruh s cuketou, patizonem a citronovým máslem. Hostinu jako ze statku přinese jehněčí pečeně s bylinkovým jusem a květákem nebo králík s hořčicí, fazolemi a chlupatým knedlíkem. Každý z těchto pokrmů nabízí symfonii, která uspokojí všechny chuťové buňky.

A jaké by to bylo menu bez sladké tečky na závěr? Dezerty v The Artisan jsou pečlivě navrženy tak, aby vytvořily dokonalý závěr vašeho gastronomického zážitku. Hosté mohou ochutnat lahodné jahody s tvarohem, rebarborou a bezovým květem. Na milovníky ovoce čeká také hříšná kombinace višní s čokoládou, šeříkem a jogurtem nebo meruňky s mandlemi a makovou zmrzlinou, která nikdy neomrzí.

Zdroj: restaurace The Artisan

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.