Šance pro ilustrátory a designéry: Rudolf Jelínek hledá nejlepší etiketu slivovice

Šance pro ilustrátory a designéry: Rudolf Jelínek hledá nejlepší etiketu slivovice

Redakce Redakce foto: se svolením R. Jelínek

Tradiční česká značka společně s organizací Czechdesign vyhlašuje designérskou soutěž na vytvoření limitované edice etikety slivovice ke 130. výročí založení. Soutěž představuje jedinečnou příležitost pro talentované ilustrátory a designéry z celé republiky i zahraničí.

Úkolem ilustrátorů je navrhnout etiketu, která má zdůraznit historii, tradici a kvalitu společnosti Rudolf Jelínek a zároveň přinese svěží pohled na tradiční značku z Valašska.

Soutěž je otevřená široké odborné veřejnosti a všem ilustrátorům, grafickým designérům i studiím. Do druhého kola postoupí tři nejlepší návrhy.

Kromě zástupců zadavatele budou v soutěži rozhodovat renomovaní tvůrci, ilustrátor Michal Bačák a designér Jakub Wdowka.

„Věříme, že mezi talentovanými designéry se najdou tací, kteří dokáží naše očekávání naplnit a vytvoří dílo, které bude oslavou naší tradice a odkazem na bohatou historii,“ komentuje Pavel Dvořáček, předseda představenstva společnosti Rudolf Jelínek.

Jana Vinšová z pořádající organizace Czechdesign oceňuje, že se společnost rozhodla nalézt nový design právě cestou designérské soutěže a dát tak prostor kreativcům. „Naším cílem je pomoci nalézt takový design etikety, který bude vyčnívat v regálech obchodů i na poličkách podniků a osloví široké spektrum zákazníků,“ doplňuje.

Soutěžní parametry

První kolo soutěže je otevřené a výběr postupujících bude probíhat anonymně. Zadavatel do něj jmenovitě vyzývá ilustrátora Jana Vajsábela a duo Tomski&Polanski.

Při tvorbě návrhů musí účastníci dodržet soutěžní pravidla, jako jsou zobrazení elementu švestky, slova slivovice nebo 130leté výročí.

Deadline pro odevzdání návrhů prvního kola je stanoven na pátek 26. července 2024.

Ze všech zaslaných návrhů vybere odborná porota tři finalisty, kteří postoupí do druhého kola. Ti budou své návrhy prezentovat před porotou.

Vyzvaní účastníci z prvního kola obdrží skicovné, finalisté pak finanční odměny a vítěz k tomu i odměnu za realizaci zakázky.

Detailní podmínky soutěže jsou dostupné na webové stránce soutěže.

Zdroj: Rudolf Jelínek

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.