Vegetariánské KRÓčko? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Vegetariánské KRÓčko? Vyhlášená bistra umějí i bezmasé pokrmy

Redakce Redakce foto: se svolením Krokitchen

Nejen kuřata, ale i tempeh z vlastní laboratoře nebo koprovka. Věděli jste, že bistra KRO mají v nabídce vždy alespoň tři bezmasé variace? Ochutnejte, budou vás bavit!

„Vegetariánská jídla u nás mají od začátku stejnou váhu jako všechna ostatní. Díky spolupráci s lokálními farmáři máme skvělou sezonní zeleninu, kterou umíme připravit stejně atraktivně jako maso. Baví nás ukazovat, že zelenina může být hlavní ingrediencí, a že jídlo bez masa je stejně chutné,” vysvětluje Vojta Václavík, zakladatel bister KRO, proč zde kladou na zeleninu a bezmasá jídla důraz.

Kombo s tempehem

Vege kombo (rozuměj kombinace) je místo kuřecího nebo hovězího masa s tempehem. Ten si parta z KRO vyrábí ve vlastní laboratoři ve vršovickém KRO. Tohle vyvážené spojení tempehu, rýže a nakládané zeleniny je ještě lehčí, než jeho kuřecí sourozenec. Prostě ideálka na pracovní oběd, po kterém si nebudete muset brát na zbytek dne volno, i kdyby jen mentálně.

Kombo s tempehem obsahuje smažený tempeh z cizrny a čočky, jasmínovou rýži, listový salát, kimchi vlastní výroby a zeleninové demi. Ochutnat ho můžete ve všech bistrech KRO (Vinohrady, Vršovice, Karlín), pokaždé v trošku jiné úpravě za 265 Kč.

Koprovka s vejcem

Na koprovku se chodí do Vršovic! V tamějším KROčku ji podávají s pečenými bramborami, nakládanými liškami a s vejcem. „Kopr je moje nejoblíbenější bylinka. Když jsme v září otevřeli vršovické KRO, dělali si ze mě kolegové legraci, protože jsem ho propašoval skoro do každého jídla. Teď už jsem s ním opatrnější a koprovka mě baví i kvůli tomu, že tam s ním šetřit nemusím,” říká šéfkuchař vršovického KRO David Dorotík. Pro maximální chuť zde smetanu, ze které omáčku vaří, infuzují stonky kopru, které po otrhání zbydou. Omáčka je vhodná i pro bezlepkáře, protože je zahuštěná bramborami.

Zjistěte, jak chutná twist na českou klasiku podle šéfkuchaře Davida Dorotíka. Za porci dáte ve Vršovicích 245 Kč.

Grilovaný tempeh z cizrny a čočky

Jarní verzi KRO tempehu ochutnáte v Karlíně, kde ho servírují s lahodným hráškovým pyré (kdo říkal, že se dává jen s fish & chips?), nakládanými ředkvičkami, bylinkovým salátem, praženými lískovými oříšky a semínkovým chilli olejem. Tenhle bezstarostný závan léta a prázdnin můžete ochutnat za 265 Kč.

„Zákazníci jsou zvyklí, že u nás vždycky něco vege najdou, a někteří z nich už k nám na vege věci chodí cíleně, i když do kuřecího provozu. Díky tomu se nebojím říct, že bezmasá jídla umíme fakt dobře,” uzavírá Vojta Václavík.

Zdroj: Tisková zpráva Krokitchen

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.