Oslavte dny cavy s nejnovějším přírůstkem do rodiny šumivých vín – Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut

Oslavte dny cavy s nejnovějším přírůstkem do rodiny šumivých vín – Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu, Cavou Cuvée Clásico Organic Brut. Toto víno potěší každého svou kvalitou i příjemnou cenou.

Spolu s jarem se blíží i den cavy, a proto je ideální čas naplánovat si, s jakou sklenkou jej oslavíte. A novinka v podobě Cavy Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut v bio kvalitě je rozhodně tou správnou volbou!

Tato moderní cava je vyrobena tradiční metodou kvašení přímo v lahvi z hroznů, které byly pěstovány v organickém režimu. Využívá původní katalánské odrůdy vína určené pro výrobu cavy – Macabeo, Parellada a Xarel.lo – a k dokonalosti zraje minimálně devět měsíců na kalech.

Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut se může pochlubit světlou zlatavě žlutou barvou s jemným a elegantním perlením. Její vůně je středně intenzivní s nádechem citrusových plodů a v pozadí vám zahrají tóny žlutých jablek nebo melounu. Chuť je svěží, šťavnatá a primárně ovocná, doplněná o harmonickou kyselinku se středně dlouhou dochutí, jež vás přímo vybízí k tomu napít se znovu.

Tato výjimečná cava je vynikajícím společníkem pro speciální příležitosti. Zároveň je to ideální volba pro ty, kteří chtějí své blízké ohromit nejen skvělým vínem, ale také příběhem o udržitelném způsobu výroby, jenž stojí za tímto produktem.

Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut je důkazem toho, že tradice a moderní přístupy k pěstování a výrobě vína mohou jít ruku v ruce. Šumivá novinka je k dostání na e-shopu společnosti Premier Wines & Spirits www.1er.cz za 220 Kč.

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.