Piper-Heidsieck si z letošního IWC odnesl zlatou medaili za nejlepší champagne blanc de blancs

Piper-Heidsieck si z letošního IWC odnesl zlatou medaili za nejlepší champagne blanc de blancs

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Šampaňské Piper-Heidsieck získalo prestižní ocenění na mezinárodní soutěži International Wine Challenge (IWC) 2024. Toto šampaňské bylo oceněno zlatou medailí a uznáno jako nejlepší champagne blanc de blancs na trhu, čímž potvrdilo svoji vynikající kvalitu a jedinečnost.

Značka Piper-Heidsieck je garancí výjimečné kvality a prestiže v kategorii šampaňských vín. Letos si může připsat další úspěch v podobě medailí získaných na prestižní soutěži International Wine Challenge 2024 (IWC 2024), a to hned pro několik svých cuvée. IWC je jednou z nejpřísnějších a nejprestižnějších vinařských soutěží na světě, vyznačuje se svou objektivitou a důkladným hodnocením. Medaile jsou udělovány na základě slepé degustace mezinárodními experty.

Piper-Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs bylo oceněno jako nejlepší blanc de blancs v kategorii velkých producentů grandes maisons a získalo 96 bodů ze 100. Toto šťavnaté šampaňské zaujme i náročné milovníky bublinek a jeho svěží chuť a elegantní perlení se skvěle hodí pro každou příležitost. Zlatá medaile je důkazem jeho vynikajícího charakteru, rafinovaného chuťového profilu a vysoké kvality výroby.

Piper-Heidsieck Cuvée Brut Magnum se tradičně řadí mezi nejoceňovanější šampaňská vína na světě. Na IWC 2024 se opět umístilo mezi nejlepšími šampaňskými bez ročníku a s 95 body získalo pro značku Piper-Heidsieck další zlatou medaili. Má lehkou a svěží ovocnou chuť a báječně doplní každou slavnostní událost, kterou povznese na luxusní zážitek.

Okouzlující a elegantní ročníkové šampaňské Piper-Heidsieck Vintage 2014 Magnum bylo 95 body oceněno jako nejlepší ročník v kategorii výrobců grandes maisons. Harmonickou chuť s tóny kandovaného ovoce, čaje a pražených mandlí u tohoto archivního champagne skvěle podtrhuje jemné perlení.

Ocenění získal i zástupce růžových vín ikonické značky champagne. Piper-Heidsieck Rosé Sauvage Brut obdrželo v hodnocení 90 bodů, a tedy stříbrnou medaili. Jedná se o delikátní růžové šampaňské jiskřivé šarlatové barvy, které vyniká svou nespoutanou a výraznou vůní po červených plodech.

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Projekt Chytrej výčep od Plzeňského Prazdroje, který má hospodám přinést podstatné snížení spotřeby energií, má první výrazné výsledky. Prazdroj vyvinul ve spolupráci se společností Sinop CB zcela...
Letná opět ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla i hudby. Na návštěvníky festivalu Letní Letná však čeká nejen atraktivní umělecký program, ale také neodolatelné smyslové zážitky.
Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé...
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty,...
Světově uznávaný podnik, sídlící na pražském Staroměstském náměstí, si pro své hosty připravil speciální agáve překvapení. Menu ovoněné vznešenou rostlinou, které se bude podávat do konce září,...
Vegetariánská kachna nebo houbový tatarák? Bezmasé menu zážitkové restaurace Triton, která se nachází v působivé jeskyni pod Václavským náměstím, tvoří až 20 procent ze všech prodaných jídel.
Pokud se letos nevypravíte do exotických zemí vy sami, můžete si tam udělat výlet aspoň prostřednictvím svých chuťových pohárků. Poznejte, jak chutná Mexiko, a dejte si mezcal značky San Cosme,...
Oblíbená značka ginů Greenall’s přichází s novou unikátní lahví, která je vlastně papírovým obalem. Díky tomu si můžete dopřát tento jedinečný gin a ještě přitom budete šetřit životní prostředí.
Letní terasa špičkového pražského hotelu je ideálním útočištěm před ruchem velkoměsta, ale i místem plným hudebních a gastronomických zážitků.